Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964)


Μια ταινία για όλους τους νεαρούς εραστές του κόσμου.

Το αγαπημένο ρομαντικό μιούζικαλ «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» («Les parapluies de Cherbourg») του Ζακ Ντεμί έρχεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Θερινό Απόλλων.

Θερινός Κινηματογράφος Απόλλων - Θεσσαλονίκη
 

Γαλλία-Δυτική Γερμανία 1964 - έγχρωμη - διάρκεια 91'

Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Νίνο Καστελνουόβο, Αν Βερνό.

Η δεκαεπτάχρονη Ζενεβιέβ ζει με τη χήρα μητέρα της, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με ομπρέλες στο Χερβούργο. Είναι ερωτευμένη με τον εικοσάχρονο Γκι, μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιάζουν κρυφά να παντρευτούν. Όταν το ανακοινώνει στη μητέρα της, εκείνη το απαγορεύει λέγοντας ότι ο Γκι είναι πολύ νέος και δεν έχει πάει καν στρατό. Έτσι ο Γκι αποφασίζει να παρουσιαστεί στο στρατό και αναχωρεί για την Αλγερία.Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μελοδράματα που γυρίστηκαν ποτέ, μια από τις πλέον ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών, σκηνοθετημένη με ιδιαίτερο τρόπο, όπου όλοι οι διάλογοι του φιλμ -ακόμα και οι πιο απλές ατάκες- είναι τραγουδιστοί.

Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ προτάθηκε και για πέντε βραβεία Όσκαρ. Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σεναρίου, τραγουδιού για το «I will wait for you», καθώς και διπλή υποψηφιότητα μουσικής, πρωτότυπης και διασκευασμένης, για τον Μισέλ Λεγκράν

Νεότερη Παλαιότερη