Η μεγάλη επιστροφή των 1000mods είναι γεγονός!


Η επιστροφή των εγχώριων heavy rock πρωτοπόρων 1000mods είναι γεγονός! Μετά από τέσσερα χρόνια ασταμάτητων συναυλιών ανά τον κόσμο και συμμετοχών στα μεγαλύτερα festivals της Ευρώπης, το συγκρότημα από τη Κόρινθο επιστρέφει με το νέο album Cheat Death. Η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου 2024, μέσω της δικής τους Ouga Booga and the Mighty Oug Recordings, σε όλο τον κόσμο πλην των ΗΠΑ, όπου και κυκλοφορεί μέσω της Ripple Music.

 Την έναρξη του νέου τους μουσικού ταξιδιού σηματοδοτεί το οκτάλεπτο single track “Overthrown” που ουσιαστικά επανασυστήνει το συγκρότημα, εν μέσω βαρέων μεταλλικών κιθαριστικών riffs, χορευτικών grooves και χαρακτηριστικών φωνητικών γραμμών που καρφώνονται στο μυαλό! Σε αυτό το πρώτο ηχητικό δείγμα του νέου album, οι 1000mods διανύουν τον δρόμο της ηχητικής εξέλιξης και διαφοροποίησης, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει.

Ακούστε το νέο single “Overthrown” εδώ:

https://orcd.co/overthrown

 

Οι προπαραγγελίες για το Cheat Death έχουν ξεκινήσει μέσω του website της Ouga Booga Recordings, ενώ η -περιορισμένη σε ποσότητα- έκδοση κίτρινου-κόκκινου splatter βινυλίου εξαντλήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας, από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος.

 

 

Στην δημοσιότητα έχει δοθεί και το tracklist του Cheat Death album που είναι το παρακάτω:

1. Overthrown

2. The One Who Keeps Me Down

3. Götzen Hammer

4. Astral Odor

5. Love

6. Speedhead

7. Misery

8. Bluebird

9. Cheat Death

10. Grey, Green Blues

 

 

Της παραγωγής και μίξης του album επιμελήθηκε ο πλέον παλιός γνωστός των 1000mods και θρυλικός μηχανικός ήχου Matt Bayles (Pearl Jam, Mastodon, Isis, Soundgarden κλπ), που είχε κάτσει πίσω από τη κονσόλα και για την δημιουργία του “Youth of Dissent” album του 2020. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα φημισμένα Sierra Studios στην Αθήνα, ενώ του mastering επιμελήθηκε ο -επίσης παλιός συνεργάτης τους- Brad Boatright στο Audiosiege studio στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

Το εξαιρετικό artwork σχεδίασε η Εύα Μουρτζή.

Μείνετε συντονισμένοι με το συγκρότημα και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα τους μέσω του www.1000mods.com.

Νεότερη Παλαιότερη